Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Tydzień 06.05.02024 r. - 10.05.2024 r.

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE:

kasza manna na mleku(1,7)*, angielka z masłem(1,7)*, ser żółty(7)*,  pomidor, herbata z cytryną

II ŚNIADANIE:

pomarańcze

OBIAD:

kalafiorowa(9,7)*, kolorowy kociołek(warzywa, kurczak, makaron)(1)*, kompot śliwkowy

PODWIECZOREK:

kanapka z wędliną i ogórkiem zielonym(1,7)*, herbata, jabłko

 

WTOREK

ŚNIADANIE:

kakao (7)*, pieczywo mieszane z masłem(1,7)*, jajecznica ze szczypiorkiem(3,7)*,  herbata z miodem i cytryną

II ŚNIADANIE:

gruszka

OBIAD:

krupnik z ryżem(1,9)*, kotlet schabowy(1,3)*, ziemniaki, marchewka zasmażana, kompot wieloowocowy

PODWIECZOREK:

rogal z masłem(1,7)*, koktajl brzoskwiniowy(7)* 

 

ŚRODA

ŚNIADANIE:

płatki cynamonowe na mleku(1,7)*, angielka z masłem (1,7)*, pasta z ciecierzycy i suszonych pomidorów, herbata owocowa

II ŚNIADANIE:

jabłko

OBIAD

barszcz biały z ziemniakami i kiełbasą(7)*, naleśniki z serem i dżemem owocowym(1,7,3)*,  sok jabłkowy

PODWIECZOREK:

kompozycja własna dzieci: pieczywo z masłem(1,7)*, wędlina, pomidor, rzodkiewka, herbata

CZWARTEK

ŚNIADANIE:

 ryż na mleku (1,7)*, pieczywo mieszane z masłem(1,7)*, twarożek wiosenny(7)*,  herbata z cytryną

II ŚNIADANIE:

danonek(7)*

OBIAD:

selerowa z groszkiem ptysiowym(1,7,9)*,  filet rybny w panierce(1,4,3)*, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot wiśniowy

PODWIECZOREK:

ryż z sosem śmietankowo - truskawkowym(1,7)*, rurka waflowa(1)*

PIĄTEK

ŚNIADANIE:

 kawa inka na mleku(1,7)*, bułka ziarnista z masłem(1,7)*, wędlina, sałata zielona, herbata owocowa

II ŚNIADANIE:

banan

OBIAD:

krupnik z kaszy jaglanej(1,9)*,  pieczeń rzymska(1.3)*, makaron rurki(1)*, sałatka szwedzka, napój z galaretki

PODWIECZOREK:

ciasto jogurtowe z brzoskwinią(1,7,3)*, sok świeżo wyciskany marchewkowy

 

DOPUSZCZA SIĘZMIANY W PLANOWANYMJADŁOSPISIE WYNIKAJĄCE Z PRZYCZYN ORANIZACYJNYCH
LUB NIEZALEŻNYCH OD PRZEDSZKOLA

* Podane cyfry oznaczają alergeny według listy alergenów do rozporządzenia 1169/2011

                                                         LISTA SKŁADNIKÓW ALERGENNYCH

                                                         ZAŁĄCZNIK II DO ROZPORZĄDZENIA 1169/2011

                                                      1. Zboże zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrytowe) oraz produkty pochodne.

                                                      2. Skorupiaki i produkty pochodne.

                                                      3. Jaja i produkty pochodne.

                                                      4.  Ryby i produkty pochodne.

                                                      5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.

                                                      6. Soja o produkty pochodne.

                                                      7. Mleko i produkty pochodne  (łącznie z laktozą).

                                                      8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy postacjowe,                                                                    orzechy makadamia,  lub orzechy  Queensland i produkty pochodne.

                                                      9. Seler i produkty pochodne.

                                                      10. Gorczyca i produkty pochodne.

                                                      11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

                                                      12. Dwutlenek siarki i siarczyny  w stężeniach powyżej  10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.

                                                      13. i produkty pochodne.

                                                      14. Mięczaki i produkty pochodne.

                                                     *Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe ( np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą                                                       zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj soi, orzechów, selera i gorczycy.